Rabarber-mandelkager
400 g rabarber
75 g sukker
½ usprøjtet citron (skal og saft)
½ dl vand
200 g smør
250 g rørsukker
3 æg
125 g majsgryn
50 g mel
1 tsk. bagepulver
125 g malede mandler
Vask rabarberne og skær dem i 1 cm stykker. Kom rabarberne i et ovnfast fad og drys med sukker, fintrevet skal og saft fra citronen samt vandet. Bag rabarberne ved 180° i 15 min. og lad dem afkøle lidt. Hæld væden fra rabarberne og kog den ind til en tyk sirup. Rør smør og sukker luftigt og rør æggene i et ad gangen. Bland majsgryn, mel, bagepulver og mandler og vend det i. Fordel halvdelen af dejen i 10 små, smurte kageforme og læg rabarberstykkerne over. Kom resten af dejen over rabarberne, bag dem ved 180° i 30 min. og lad dem køle. Server kagerne med cremefraiche og den indkogte sirup.
Bageopskrift: Kristina Marckmann
Super redskab til grønsagerne
Börner mandolinjern skærer i skiver, tern og julienne i flere forskellige tykkelser og bredder. Fås for 199 kr. i shoppen (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Mikrobagt marcipankage med rabarber
Nem rabarberpie
Vandbakkelser med hindbærcreme
Find mange flere rabarberkager og -desserter her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)