Rødgrød med fløde
(4 pers.)
15 min. + 2 timer på køl
300 g rabarberstilke
4 dl vand
250 g ribs
200 g solbær
250 g jordbær
350 g hindbær
150 g sukker
4 spsk. majsstivelse
¼ l fløde
Skær rabarberstilkene i små stykker og kom dem i gryden med vand, ribs og solbær. Lad det småkoge i 6 min. og sigt kerner og trevler fra. Hæld saften tilbage i gryden, tilsæt jordbær, hindbær og sukker og giv det hele et opkog. Rør majsstivelsen ud i lidt vand og jævn frugtsaften med den. Hæld grøden op i en serveringsskål og drys med lidt sukker, så vil der ikke dannes skind på grøden. Stil grøden på køl i mindst 2 timer og server med kold fløde til.
Madopskrift: Kristina Miechels
Klik her, hvis du vil prøve flere klassikere...
Klik her, hvis du vil prøve flere desserter med rabarber og jordbær