Sandkage med chokolade og hasselnødder
Ingredienser til sandkage med chokolade og hasselnødder:
100 g hasselnødder
100 g mørk chokolade
250 g blødt smør
250 g sukker
4 æg
250 g mel
Prøv også: Kartoffelmazarin med chokoladeglasur og nødder
Glasur:
1 spsk. smør
1 spsk. mælk
2 spsk. flormelis
50 g mørk chokolade
Se også: Abrikoskage med mandler
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen til 180°.
Bred nødderne ud på en plade og brun dem i ovnen i 7-8 min.
Lad dem køle af og gnub evt. løst skind af.
Tag 8 nødder fra til pynt og hak resten groft.
Hak chokoladen groft.
Smør en stor randform/springform el. 1½-liters brødform med lidt af det bløde smør.
Rør resten af smørret og sukker godt og længe til en luftig creme.
Rør æggene i et ad gangen. Hvis dejen begynder at skille, kan du røre lidt af melet i.
Rør melet i dejen og vend til sidst nødder og chokolade i.
Kom dejen i formen.
Bag kagen ved 180° i ca. 45. Prik i kagen med en tandstik. Hænger der dej ved, skal den bage længere.
Lad kagen køle af i formen og vend den forsigtigt ud.
Glasur:
Varm smør, mælk og flormelis op i en kasserolle.
Hak chokoladen og smelt den i den varme blanding.
Rør glasuren sammen og kom den på toppen af kagen.
Flæk nødderne, du tog fra, og pynt med dem på toppen.
Prøv også: Jordbær-rouladesnitter