Opskrifter

Søde vaniljetoppe med pærer i rødvinssauce

Mandag, 29. august 2011Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Vaniljetoppe er en skøn dessert at servere for gæster. Prøv at give dem et tvist med lakridspulver eller kanel.
40 min
4 personer
Vaniljetoppe
1 stang vanilje
1/2 liter piskefløde
50 gram sukker
5 blade husblas
Evt. 1 tsk. fintreven appelsinskal
Rødvinspærer
4 pærer
3-4 dl kraftig rødvin
125 gram rørsukker
1 stang kanel eller 1 tsk. lakridspulver

Vaniljetoppe

  1. Flæk vaniljestangen og kog den små 5 min. med fløde og sukker.
  2. Læg husblassen i blød i koldt vand, knug vandet af og smelt den i flødeblandingen. Tag gryden af varmen og tag vaniljestangen op. Tilsæt evt. appelsinskal, hvis der ønskes et hint af citrusfrugt.
  3. Sæt gryden i en balje med koldt vand og pisk af og til i den, mens fløden køler af.
  4. Fordel flødeblandingen i 4 portionsskåle og stil dem køligt til næste dag.

Rødvinspærer

  1. Skræl pærerne, men lad dem beholde stilken. Del dem på langs og fjern kernehuset.
  2. Kog pærerne i vin med sukker og kanel, til de er møre, 10-30 min., afhængig af, hvor modne pærerne er.
  3. Lad pærerne ligge i rødvinslagen til næste dag. Tag pærerne op og kog lagen godt ind, til der er ca. 1 1/2 dl tilbage.
  4. Skær vaniljetoppene fri langs formenes kant og vend dem ud på tallerkner. Skær nogle langsgående snit i pærerne og læg dem ved siden af. Hæld lidt rødvinssauce over pærerne.

Tip

Der kan tilsættes 1 tsk. lakridspulver til rødvinslagen.