Sprøde havrekager med hyldeblomstfløde og jordbær
(Ca. 4 stk.)
100 g smør
2 spsk. sukker
2 spsk. lys sirup
2 dl havregryn
1 dl mel
1 tsk. bagepulver
Et nip salt
Fyld
1½ dl piskefløde
2 spsk. koncentreret hyldeblomstsaft
150 g jordbær
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Smelt smørret i en gryde. Tag gryden fra varmen og rør de øvrige ting i. Læg dejen i muffinsforme af papir eller plast. Bag kagerne på midterrillen ca. 12 min. ved 200°, til de er gyldenbrune. Tryk en fordybning i midten, så snart kagerne kommer ud af ovnen. Tag kagerne ud af formene og lad dem køle af på bagerist.
Fyld: Skyl og nip jordbærrene og del dem i mindre stykker. Pisk fløden stiv med hyldeblomstsaft og læg en klat i hver kage. Pynt med jordbær.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Jordbærtrifli
Blød vaniljeis med limebær og havresmulder
Ananasruller med myntesukker
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)