Opskrifter
Tiramisu med jordbær og appelsin
Fredag, 22. juli 2022Af Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Betina Hastoft.Foto: Betina Hastoft.
Brug sæsonens friske bær og frugter i kalorielette desserter, der vækker appetitten og det gode humør.
![](https://imgix.familiejournal.dk/aurora-images/aurora-5837778-md5-806ab6731bd7535085adf41f53de0a5d.jpeg?auto=format,compress&fit=min&crop=faces,entropy&ar=320:180)
2 t og 30 min
Opskrift på tiramisu med jordbær og appelsin
4 pers.
- 1 æggehvide
- 50 g sukker
- 100 g mascarpone
- 100 g græsk yoghurt 2 %
- ½ vaniljestang
- 12 ladyfingers
Appelsinmarinerede jordbær:
- 300 g jordbær
- ½ usprøjtet appelsin
- 2 spsk. sukker
Fremgangsmåde:
Appelsinmarinerede jordbær: Skyl og nip jordbær, og skær dem i mindre stykker. Riv og pres den halve appelsin, og vend jordbærstykkerne i appelsinsaft, appelsinskal og sukker i en skål. Lad jordbærrene marinere, imens du laver resten af desserten.
![Brug sommerens bær: 3 desserter med bær](https://imgix.familiejournal.dk/media/article/baer.png?auto=format,compress&fit=crop&fp-x=0.84&fp-y=0.38&ar=4:3)
Dessert & Kage
Brug sommerens bær: 3 desserter med bær
Pisk æggehviden stiv i en skål med en elpisker, og pisk herefter sukker i lidt ad gangen, til du får en blank og luftig marengs. Pisk mascarpone, yoghurt og vaniljekorn cremet i en anden skål, og vend mascarponecremen i marengsen.
Læg jordbær, ladyfingers og mascarponecreme lagvis i 4 serveringsglas, og sæt glassene på køl i mindst 2 timer. Pynt evt. med ekstra jordbær lige før servering.
![https://imgix.familiejournal.dk/media/ca6165d7de3b42e2900ce0563258ddde.jpg](https://imgix.familiejournal.dk/media/ca6165d7de3b42e2900ce0563258ddde.jpg?auto=format,compress&fit=crop&crop=faces,entropy&ar=4:3)
Dessert & Kage
Rabarbertiramisu