Valnøddekager
Ingredienser til valnøddekager
(16 stk.)
125 g smør
170 g sukker
½ vaniljestang
4 æg
½ dl mælk
150 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
100 g valnødder
100 g abrikosmos
½ citron
16 halve valnødder til pynt
Sådan gør du
Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Rør æggene i et ad gangen sammen med mælk og vaniljekorn. Sigt mel og bagepulver over dejen og fold det i sammen med de hakkede valnødder. Kom dejen i en lille beklædt bradepande på 20 x 30 cm og bag kagen i 30-40 min. ved 200°. Vend kagen ud på en bagerist og afkøl. Overtræk kagen med abrikosmos rørt med citronsaft og pynt med valnødder. Skær kagen ud i 16 kvadratiske stykker.
ER DU OGSÅ JULEENTUSIAST?
Vil du have juleopskrifter, kreative dekorationer, tips og gode gaveidéer - eller vil du dele dine tips? Besøg vores hyggelige julefællesskab på Facebook
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
Du finder meget mere julepynt, -håndarbejde og -mad fra Familie Journal her...
I gang med julekonfekten
Skal du i gang med julens knas og konfekt, finder du her masser af gode opskrifter, der får dig godt i gang...