Vinterkage fra Chile med Hass avocado
(8-10 pers.)
250 g fuldkornshvedemel
1 tsk. bagepulver
1tsk. natron
1 knivspids salt
65 g hakkede dadler
65 g nødder (fx valnødder)
100 g mørk chokolade 70 %
2 store chilenske Hass avocadoer
1 dl honning
Saften fra 1 stor appelsin
1 æg
1 dl yoghurt naturel
Sæt ovnen på 180 grader. Smør en almindelig randform. Bland mel, bagepulver, natron, kanel, salt, chokolade, dadler og nødder i en stor skål. Pisk kødet fra avocadoerne, honning, appelsinsaft, æg og yoghurt omhyggeligt i en anden skål. Hæld avocadoblandingen over i den anden skål og brug en håndmikser til at piske ingredienserne sammen. Hæld dejen i den smurte randform og bag i 35-40 minutter, indtil kagen er gylden. Stik evt. en gaffel ned i kagen. Hvis du kan trække gaflen op, uden at der kommer dej med, er kagen færdig
Tip: Pynt kagen med avocado-flødeskum. Det tilfører en dejlig pikant og frisk smag.
Avocado-flødeskum
3 modne chilenske Hass avocadoer
½ kop sukker
Saften fra 3 citroner
½ liter fløde pisket til flødeskum
Mos kødet fra de 3 avocadoer. Tilfør citronsaft og sukker. Rør forsigtigt flødeskummen sammen med avocadomassen.
Bageopskrift: Chilean Hass Avocado Association (CHAA)
Find flere opskrifter her...
Avocadobrød med pistacienødder
Avocado-cupcakes med chokolade og grøn glasur
Pæretærter med marsala
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)