Appetitvækkere
Stegte oliven
(6 pers.)
1,3 cm tyk skive franskbrød (el. rasp)
1 glas oliven med fyld af mandler el. ansjoser (ca. 150 g drænet vægt)
Hvedemel
1 æg
Olie til friturestegning
Skær skorpen af brødet og krum det i små fnuller. Rist det i ovnen i 20 min., til det er sprødt. Rul oliven i mel, så i æg og så i brødkrummen. Afkøl og tjek, at brødet lukker til. Frituresteg i hed olie i 2-3 min. og server lune eller kolde efter afdrypning.
Røget makreldyp med grissini
(6 pers.)
300 g røget makrelfilet
200 g mascarpone (italiensk friskost, minder om flødeost)
Lidt revet peberrod
Saft af ½ citron
1 pk. grissini
Blend makrel med mascarpone og smag til med citron og peberrod, salt og peber. Server i skål med grissini til at dyppe.
Rødbedechips
(6 pers.)
2 mellemstore rødbeder
Olie
1 tsk. kommenfrø (kan udelades, hvis man ikke synes, kommen passer her)
1 spsk. groft havsalt
Skræl rødbederne og skær dem i tynde skiver (evt. med skrælleren). Dybsteg i olie, til de er sprøde, og drys med salt og evt. knust kommen.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Flere retter til fødselsdagen...
Minibøffer i pakke
Sportslagkage
Hjemmelavede del-
ler og pommes frites
Trænger du til at smide et par kilo efter jul? Klik her og bliv medlem af Familie Journals Slankeklub (link fjernet)Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)