Artiskokker med vinmarinade
(4 pers.)
4 artiskokker
Salt
5 citronskiver
Vinmarinade
3 æg, kogt i 6 min.
¾ dl olie
¾ dl hvidvin
½ spsk. vineddike
½ tsk. Colmans sennepspulver
Salt
Peber
Rigeligt fintklippet purløg
Bræk stilken af artiskokkerne og skyl dem. Klip evt. bladene, hvis de er meget spidse, og kog dem møre i saltet vand med citron på 30-50 min. afhængig af størrelsen. De er færdige, når et blad nemt kan løsnes. Lad artiskokkerne køle af med bunden opad. Fjern de midterste blade i artiskokkerne og løft "skægget", som er alle de små tråde i midten. Skrab bunden let med en ske, så alle trådene kommer med.
Marinade: Pil æggene og hak dem med en gaffel. Pisk olien i lidt ad gangen og pisk de øvrige ingredienser i. Smag til med salt og peber. Hæld marinaden i de udhulede artiskokker eller server den til.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Mere mad med vin...
Coq au vin på kyl-
lingefilet
Vaniljetoppe med
rødvinspærer
Find mere mad med promiller i her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)