Asparges med hasselnøddedressing
(6 pers.)
500 g grønne asparges
25 g hasselnøddekerner
Saft af ½ citron
1 dl olivenolie
½ tsk. flagesalt
Kværnet peber
½ tsk. sukker
Knæk enderne af aspargesene og kog dem 4-6 min. i letsaltet vand. Hæld dem i sigte og skyl dem koldt. Rist nødderne 10-15 min. ved 175°. Køl dem lidt af og gnid hinderne af. Hak nødderne groft og kom dem i en skål. Hæld citronsaft over og pisk olivenolie i. Krydr med salt, peber og sukker. Server dressingen i små skåle til de kolde asparges.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Prøv en midsommermiddag med...
Sennepsgratineret sprængt nakkefilet til hovedret
Lun brie med abrikosmarmelade til dessert
Se her, hvis du er vild med asparges?
Kyllingesalat med grønne asparges
Kartoffel-aspargessalat med rogn