Aspargessalat med nødder
(4 pers.)
50 g hasselnøddekerner
14-16 grønne asparges
4-6 stk. hvide asparges
2-3 håndfulder fintsnittet romainesalat el. 1 bakke rucola
10 radiser
1 håndfuld solsikkespirer
Dressing
2 spsk. finthakkede skalotteløg
2 spsk. balsamico
2 spsk. nødde- el. rapsolie
Salt og peber
Rist nødderne på en tør stegepande, til skallen begynder at løsne sig. Gnid skallen af med køkkenrulle. Bræk det nederste af aspargesene og skræl de hvide. Kog aspargesene i letsaltet vand - ca. 10 min. til de hvide og 5 min. til de grønne. Hæld dem i en sigte og skyl dem koldt. Halver aspargesene og skær radiserne i skiver. Bland asparges, nødder, radiser, rucola og solsikkespirer i en skål. Pisk dressingen sammen og hæld den over lige inden spisetid. Server med brød.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
SØDE KERAMISKE HJERTEFORME
De røde forme er ildfaste og kan bruges til bagning. De dekorative forme kan købes i Familie Journals Shop for 149 kr. (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Tomattatar med urtecreme
Æggeterrine med matjessild
Asparges med rosenpeber-mayonnaise
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)