Æggeterrine med matjessild
(4 pers.)
2 hårdkogte æg
1 kogt kartoffel (ca. 100 g)
2 blade husblas
100 g friskost
1 dl cremefraiche
2 spsk. hakket dild
2 spsk. snittet purløg
Salt og peber
Tilbehør
1 dåse matjessildefileter
Pynt
75 g bacon (kan udelades)
1 skalotteløg
Dild
TIP
Terrinen kan også stivne i en aflang form eller skål på ca. ¾ l foret med film.
Skær kartoflen i små bidder. Pil æggene og hak dem groft. Læg husblassen i blød i koldt vand. Bland friskost og cremefraiche med dild og purløg og smag til med salt og peber. Tag husblassen op af vandet og smelt den i mikroovn eller i en gryde ved svag varme. Rør forsigtigt husblassen i osteblandingen og vend kartofler og æg i. Fordel blandingen i 4 kaffekopper foret med plastfilm. Stil det i køleskabet 1 døgn. Hæld væden fra sildene og skær dem i mindre bidder. Skær baconen i strimler og steg dem sprøde. Lad dem dryppe af på køkkenrulle. Hak løget fint. Server terrinen pyntet med bacon, løg og dild, knækbrød eller rugbrød.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
SØDE KERAMISKE HJERTEFORME
De røde forme er ildfaste og kan bruges til bagning. De dekorative forme kan købes i Familie Journals Shop for 149 kr. (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Tomattartar med urtecreme
Aspargessalat med nødder
Grønsagstærte med oregano og emmentaler
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)