Blomkålssuppe med rejer og pestosnitter
(4 pers.)
1 blomkålshoved, ca. 700 g
1 løg
1 spsk. olivenolie
1 l hønsebouillon
Krydderbuket af oregano, persille og løvstikke
1 dl fløde
1 tsk. salt
Kværnet peber
Tilbehør
200-250 g rejer
1 spsk. olivenolie
½ dl grofthakket persille
Skyl og rens blomkålen og skær den i buketter. Pil og hak løget. Svits løget i olien 2-3 min. Tilsæt blomkål og svits nogle min. Hæld bouillon ved, tilsæt krydderbuket og kog blomkålen mør under låg på ca. 15 min.
Miks suppen med blenderstav og spæd til med fløden. Varm suppen, spæd evt. op med lidt vand og smag til med salt og peber.
Tilbehør: bland rejer, olivenolie og persille. Fordel suppen i varme skåle og top op med rejerne.
Pestosnitter
1 rulle tærtedej med spelt (Kvickly)
2-3 spsk. pesto
Fold dejen ud på det medfølgende bagepapir og smør den med pesto. Fold dejen over, så den ligger dobbelt. Skær den i 8 lagkagesnitter og læg dem på plade. Bag dem ved 200° på midterrillen ca. 8 min.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
PRAKTISK KOGE- OG SKYLLENET
Kog forskellige grønsager på én gang med koge- og skyllenettet fra Lékué.
Køb det for 99 kr. i Familie Journals Shop (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Fiskespid med bagt spidskål
Spidskålsflan med bacon
Kål i kål
Find masser af skønne supper her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)