Spidskålsflan med bacon
(4-5 pers.)
1-2 spidskål, ca. 1 kg
2-3 forårsløg
100 g god, tørsaltet bacon i tynde skiver
5 æg
1½ dl Cheasy fraiche
1 spsk. hakket, frisk basilikum
75-100 g cheddar, køleskabskold - så er den nemmere at skære
Salt
Kværnet peber
Muskat
Tilbehør
Groft brød
Snit spidskålen fint og skær løgene i tynde skiver. Blancher grønsagerne 2 min. i kogende, letsaltet vand. Lad kål og løg dryppe af i en sigte.
Skær eller klip baconen i strimler og rist dem sprøde på en tør pande. Lad baconen dryppe af på papir. Bland kål, løg og bacon i et smurt, ovnfast fad og krydr med lidt salt og peber.
Pisk de hele æg, Cheasy fraiche og basilikum sammen og hæld det over. Skær osten i så tynde skiver som muligt og læg dem oven på kålen.
Sæt fadet i ovnen 20-25 min. ved 200°, til overfladen er let gylden.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
PRAKTISK KOGE- OG SKYLLENET
Kog forskellige grønsager på én gang med koge- og skyllenettet fra Lékué.
Køb det for 99 kr. i Familie Journals Shop (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Fiskespid med bagt spidskål
Blomskålssuppe med rejer og pestosnitter
Kartoffeltærte med kål og nødder
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)