Blommesaft
1 kg blommer
Ca. 200 g rørsukker
4 dl vand
2 usprøjtede citroner
TIP
Saften kan krydres med 1-2 knuste kardemommekapsler og 2-3 skiver frisk ingefær, som koges med. Drik saften let fortyndet eller ufortyndet med is eller brug den som basis i drinks med vodka.
Kom de hele blommer i en gryde sammen med rørsukker, vand og 1 citron skåret i kvarter. Lad det småkoge 10 min. Træk gryden fra varmen og lad det trække 20 min. under låg. Hæld det hele i en sigte og tryk på blommerne med en ske, så saft og kraft kommer med. Smag saften til med rørsukker og saft fra den sidste citron. Hæld saften på skoldede flasker og sæt den i køleskab.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Varm solbærsaft med kanel
Hyldeblomstsaft
Æbledrik med krydderier
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)