Cæsarsalat
Ingredienser til cæsarsalat (Caesar-salat)
(4 pers.)
1 stort romainesalat el. 4 små hjertesalater
10-12 ansjosfiléter i olie el. sardeller
Hvidløg
10-12 skiver flutes ca. 1 cm tykke
Olivenolie
Parmesan
Dressing
1 frisk, økologisk æg
1 spsk. citronsaft
½ dl god olivenolie
Salt og peber
1-2 fed finthakket hvidløg
Fremgangsmåde
Del salaten i blade, skyl dem og dryp dem helt tørre.
Del bladene, hvis de er store.
Del ansjosfiléterne på langs. Dryp flutesskiverne med olie og rist dem gyldne i ovnen ved 200°. Gnid skiverne med hvidløg.
Dressing: Kog ægget i 2 min., pil det og pisk det cremet med citronsaft, olivenolie, fintrevet hvidløg, salt og peber efter smag.
Vand salatbladene i dressingen og anret dem med ansjosfiléter, flutesskiver og masser af høvlet parmesan.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Salat med stegte æbler og gedeost
Melon-fetaost-salat
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)