Citrusgravet laks
(6-8 pers. )
750 g helt frisk laksefilet med skind
½ dl lys muscovadosukker el. rørsukker
1½ spsk. groft havsalt
½ tsk. groftkværnet peber
Saft af ½ appelsin
Saft af lille ½ citron
Tilbehør
1 spsk. appelsinsaft
1 spsk. citronsaft
½ dl olivenolie
½ tsk. salt
Groftkværnet peber
1 fintstrimlet icebergsalat
Skær skindet af laksen eller få fiskehandleren til at gøre det, og skrab det helt rent for kød og skæl. Skyl skindet, dup det tørt og læg det i køleskab.
Bland sukker, salt og peber i en skål. Fordel blandingen over laksen. Pres appelsin- og citronsaft over. Lad laksen stå tildækket i køleskab 1-1½ døgn, afhængig af fiskens tykkelse.
TIP
Laksen kan evt. fryses 1-2 døgn inden gravningen.
Tilbehør
Bland ingredienserne til dressingen og vend salaten i lige inden spisetid.
Skær lakseskindet i tynde tværgående strimler og rist dem sprøde på pande i lidt olie.
Skær laksen i tynde skiver enten skrå eller lige ned mod brættet. Server laksen med det sprøde skind, den marinerede salat og brød.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Mere med laks..
Laksesalat i glas
Kold laks med tomatmayonnaise
Udhulede kartofler med røget laks og peberrodscreme
Rå, kogt og røget laks med flødepeberod