Opskrifter

Citrusmarineret laks med radiser

Fredag, 20. juni 2014af Helle Brønnum Carlsen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Super forret til sommergæsterne

Opskrift på citrusmarineret laks med radiser

(6 pers.)

500 g rå laks
Salt og peber
1 citron
1 usprøjtet appelsin
1 spsk. vodka
1 bdt. radiser
1 bdt. dild

Sovs
2 dl cremefraiche
1 skalotteløg
Salt og peber

Fremgangsmåde til citrusmarineret laks

Skær laksen i tynde skiver. Det er lettest, når den er halvt optøet. Læg skiverne på en stor tallerken og drys dem med groft salt, citron- og appelsinsaft og vodka. Lad det stå koldt i 30 min. Pil og hak skalotteløget fint og rør sovsen sammen. Skyl radiserne og skær dem i tynde skiver. Fordel radiseskiver, appelsinskal og hakket dild over laksen og kom sovsen på lige inden serveringen.

Tip: Hvis du bruger frisk laks, skal den fryses i 2 døgn, inden den kan serveres rå.