Opskrifter
Citrusmarineret laks med radiser
Fredag, 20. juni 2014af Helle Brønnum Carlsen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Super forret til sommergæsterne
![](https://imgix.familiejournal.dk/media/websites/familiejournalen-dot-dk/website/2014/juni/uge-25/mad/25-citrusmarineret-laks-med-radiser-362.jpg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&crop=faces,entropy)
Opskrift på citrusmarineret laks med radiser
(6 pers.)
500 g rå laks
Salt og peber
1 citron
1 usprøjtet appelsin
1 spsk. vodka
1 bdt. radiser
1 bdt. dild
Sovs
2 dl cremefraiche
1 skalotteløg
Salt og peber
Fremgangsmåde til citrusmarineret laks
Skær laksen i tynde skiver. Det er lettest, når den er halvt optøet. Læg skiverne på en stor tallerken og drys dem med groft salt, citron- og appelsinsaft og vodka. Lad det stå koldt i 30 min. Pil og hak skalotteløget fint og rør sovsen sammen. Skyl radiserne og skær dem i tynde skiver. Fordel radiseskiver, appelsinskal og hakket dild over laksen og kom sovsen på lige inden serveringen.
Tip: Hvis du bruger frisk laks, skal den fryses i 2 døgn, inden den kan serveres rå.