Gazpacho
Ingredienser til gazpacho
(4 pers.)
½ kg modne tomater
1 agurk på ca. 250 g
2 peberfrugter
½-1 mild chili
100 g tørt, hvidt brød
1 dl jomfruolivenolie
¼ dl vineddike
1-2 fed hvidløg
¼ tsk. kommen
Vand
Ca. 1 tsk. salt
Groftkværnet peber
Tilbehør
Flute
Fremgangsmåde til gazpacho
Skyl tomaterne og skræl agurken. Flæk peberfrugter og chili og fjern kernerne. Gem agurk og peber til serveringen. Skær brødet i mindre stykker og pil hvidløgene. Miks alt det forberedte i en blender sammen med salt, peber og kommen. Tilsæt olie og vineddike og kom vand i, til suppens konsistens er tilpas. Sæt suppen i køleskab et par timer og blend den igen. Skær agurk og peberfrugt i små tern og kom lidt af hver i suppetallerknerne. Servér med flute.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Persillesuppe med kulmule
Sommersuppe med hvidløgsbrød
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)