Gazpacho med skaldyrstoast
(4 pers.)
1 rød peberfrugt
5 store, modne, flåede tomater (el. en dåse)
3 fed hvidløg
1 skive franskbrød
1 syltet agurk
6 spsk. olivenolie
1 spsk. vineddike (balsamico, evt. i lys udgave)
5 dl isvand
Tilbehør
4 små skiver ristet brød
150 g rejer
1 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 spsk. hakket purløg
50 g revet manchego (fåreost)
Skræl peberfrugten og tag kernerne ud. Kom peberfrugt, tomater med væde, hvidløg, afskorpet brød, agurk og lidt olie i en blender og lav en pureret suppe. Si det evt. og pisk så med vand, eddike og olie. Server iskoldt. Sauter hakket hvidløg i olie ved lav varme. Sluk. Vend rejer og purløg i, og når det er koldt, så også ost. Kom på ristet brød og gratiner i ovnen ved 225° i 5 min. Server straks til den kolde suppe.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Se flere opskrifter her...
Hvidløgsuppe
Suppe med fjordrejer
Tortilla de patate