Skordalia
(Ca. 3 dl)
250 g kogte, møre kartofler til mos
1 fed hvidløg
1 tsk. lys eddike
2 dl olivenolie
½ dl finthakket persille
50 g finthakkede mandler el. valnødder
Purer kartoflerne og rør med fintrevet hvidløg, eddike og noget af olien. Tilsæt så så meget olie, som du vil, til det er en jævn dip. Rør persille og nødder i og smag til med salt og peber.
Taramosalata
(Ca. 3 dl)
1 dl smuttede mandler
1 stor, kogt kartoffel
2 fintrevne fed hvidløg
150 g røget torskerogn
1 spsk. citronsaft
3 spsk. olivenolie
Lidt vand, salt og peber
Blend mandler og kartoffel. Rør med torskerogn (blend evt.) Kom citronsaft og olie i og pisk. Smag til og pisk (eller blend) med vand, salt og peber.
Tzatziki
(Ca. 3 dl)
2½ dl tyk græsk el. tyrkisk yoghurt
½ agurk
1 fed hvidløg
Salt og peber
Riv agurken groft og pres vandet fra. Riv hvidløg fint og rør hvidløg og presset agurk i yoghurten. Smag til med salt og peber.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Se flere opskrifter her...
Antipasti
Tapas fra baskerlandet
Græsk salat med skinkespid