Grove pølsehorn
(Grove pølsehorn: 12 styk)
Dej til grove pølsehorn
25 g gær
3 dl vand
1 tsk. olivenolie
1 dl surmælksprodukt som A-38 eller kærnemælk
2 tsk. salt
250 g groft spelt eller fuldkornshvedemel
Ca 300 g hvedemel
12 brunchpølser (ca. halv størrelse af alm. pølser)
1 æg til pensling
Nigellafrø (kan udelades)
Grove pølsehorn - sådan gør du:
Rør gær ud i vand, olie, surmælk, salt og groft mel. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, så dejen bliver fast og kun meget lidt klistret. Lad dejen hæve 1-2 timer køligt. Ælt dejen og tilsæt om nødvendigt et par skefulde mel. Del dejen i 12 lige store stykker og rul hvert stykke ud til en stang på 1 cm's tykkelse. Sno denne om en pølse, der i hver ende har fået et lille krydssnit på 1 cm. Luk enderne ind, så de ikke springer op. Læg dem på bageplade og lad dem efterhæve ca. ½ time. Bages ved 210° penslet med æg og drysset med nigellafrø i ca. 15 min. Kan fryses.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Frokosthorn
Maskerede tærter med kødsovs
Chokoladekage-kat
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)