Grove pølsehorn
(12 stk.)
25 g gær
3 dl vand
1 tsk. olivenolie
1 dl kærnemælk eller A-38
2 tsk. salt
250 g groft spelt eller fuldkornshvedemel
Ca. 300 g hvedemel
12 brunchpølser (ca. halv størrelse af alm. pølser)
1 æg til pensling
Evt. nigellafrø
Rør gæren ud i vandet og tilsæt olie, mælk, salt og det grove mel. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, til dejen er fast og kun meget lidt klistret. Lad dejen hæve køligt 1-2 timer. Ælt dejen og tilsæt evt. et par skefulde mel, hvis den er for klistret. Del dejen i 12 stk. og rul dem ud i 1 cm tykke pølser. Giv pølserne et snit i begge ender og sno dejen om dem. Læg dem på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve ca. ½ time. Pensl dem med æg og drys evt. med nigellafrø. Bag dem ved 210° i ca. 15 min. Kan fryses og bruges i madkassen.
TIP
Vinterens madpakker bliver endnu bedre, hvis børnene selv har været med til at producere indholdet
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Flere opskrifter...
Sprøde kyllinge- og spinatpakker
Pizzasnegle
Få mange flere spændende forslag til madpakken i galleriet...