Hvid gazpacho med druer og sprød chorizo
Ingredienser til hvid gazpacho:
(2 pers.)
1 skive brød
400 g grønne, stenfri druer
1 fed knust hvidløg
1 salatløg
1 agurk
50 g mandler
2 dl kold grøntsagsbouillon
1-2 spsk. olivenolie
1-2 spsk. sherry vineddike el. anden vineddike
Salt og peber
1 skoleagurk
6 skiver chorizo
Tilbehør:
Brød
Læs også: Gazpacho med skaldyrstoast
Fremgangsmåde:
Kom brød og druer i en blender sammen med hvidløg, løg, agurk og mandler.
Hæld bouillon over og blend til en cremet suppe.
Justér konsistensen med ekstra bouillon og smag til med olivenolie, vineddike, salt og peber.
Sæt den i køleskabet til servering.
Skær agurken i små tern og krydr med salt og peber.
Steg chorizoen sprød på panden ved middel varme.
Servér suppen med agurk og chorizo på toppen.
Prøv også: Minestrone med fisk og muslinger