Karamelliseret rabarber-marmelade med portvin
Måske klumper sukkeret lidt, når de kolde rabarber tilsættes, men det ordner sig, når rabarberne begynder at safte. 500 g rabarberstilke
275 g syltesukker
1 dl portvin
Skær rabarberne i mindre stykker.
Smelt sukkeret i en gryde og lad det stå ved jævn varme, til sukkeret begynder at karamellisere.
Tilsæt rabarberne og lad dem simre møre i ca. 15 min.
Tag gryden fra varmen og rør portvin i.
Hældes i et skoldet glas og opbevares køligt.
Marmeladen kan også fryses.
TIP
- Måske klumper sukkeret lidt, når de kolde rabarber tilsættes, men det ordner sig, når rabarberne begynder at safte.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Flere gode opskrifter...
Rabarber-æbledrik
Kvædegele med chili
Æble-jordbærmarmelade