Opskrifter

Kartoffelgratin med svampe og ost

Mandag, 9. marts 2009af Redaktion
Skøn kartoffelgratin med svampe og ost - perfekt som forret!

(6 pers. som selvstændig forret el. som tilbehør til grillet fjerkræ)

25 g tørrede rørhatte
250 g marksvampe
15 g smør
1 sps. olivenolie
1 dl friskrevet parmesan
5 bagekartofler
1 bæger (200 g) mascarpone
2 hakket fed hvidløg
1 dl piskefløde
Salt og peber
Lidt revet muskat

Udblød svampene i kogende vand i 10 min. Rens og skiv de friske svampe. Steg begge dele i smør og olie. Drys med salt og peber. Pisk parmesan, mascarpone, fløde, hvidløg, salt, peber og muskat sammen, og vend kartoflerne, som er skrællede, skåret i halve og så i ½ cm tykke skiver samt svampe med i dette. Hældes i et smurt ildfast fad og steges i ovnen ved 175° i 1½ time.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Mere med kartofler...
Kartoffelmos med whisky og valnødder
Ovnstegte både med farver
Grov mos med forårsløg
Kartoffelkompot med hvidløgsost og sprød bacon