Kartoffelpandekage med løg og laks
Ingredienser til kartoffelpandekage med løg og laks
(6 pers.)
600 g kartofler
4 forårsløg
3 spsk. olivenolie
1 spsk. hvedemel
Salt og peber
1 usprøjtet citron
1 dl cremefraiche
1 dl persilleblade
1 spsk. friskrevet peberrod
300 g røget laks
Fremgangsmåde til kartoffelpandekage med løg og laks
Skræl kartoflerne og skær dem i store tern. Kog dem i usaltet vand, til de kan moses. Mos dem med 1 spsk. olivenolie, salt og peber.
Rens og snit løgene fint og vend i mosen.
Form 12, små, flade "kager" og vend dem i mel og mere salt og peber. Steg dem i resten af olien på en varm pande 4-5 min. på hver side.
Skyl citronen og del den i to. Den ene halvdel skal du skære i både til pynt. Riv og pres den anden halvdel. Bland citron med cremefraiche, hakket persille og friskrevet peberrod.
Anret de lune kartoffelpandekager med cremen og læg laksen ved.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Blødkogt æg med panchettaryttere
Yoghurt med figenkompot