Kold agurkesuppe med løvstikke
(4 pers.)
1 lille sommerløg
1 stor agurk på ca. 250 g
1 spsk. olivenolie
1 spsk. konc. grønsagsbouillon
2½ dl vand
1 dl hvidvin
½ dl grofthakket persille
Nålene fra 1-2 små kviste rosmarin
2-3 løvstikkeblade
Salt og peber
Pynt
Løvstikkeblade eller hjulkroneblomster
Pil og hak løg, også den grønne top. Skær agurken i mindre stykker. Svits løg og agurk i olien. Tilsæt bouillon, vand, vin, persille, rosmarin og løvstikke og kog op. Hæld blandingen i foodprocessor eller blender og kør grønsagerne til grov puré. Smag til med salt og peber. Lad suppen blive rigtig kold og spis brød til.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Løvstikke
...bruges ofte som naturlig smagsforstærker i suppe og bouillon og kaldes også for maggiurt. Trækker man et blad af planten, breder der sig en aromatisk duft, som minder om selleri, allehånde og ristet spids-kommen. Smagen er kraftig og kommer bedst til sin ret i mindre mængder, 2-4 blade i gryderetter, supper, tærter og i gryden med nye kartofler.
De små, unge blade smager bedst, og til vinterbrug kan de fryses eller tørres. Bred dem ud på køkkenrulle og læg dem på bageplade. Tør dem i ovnen ved 50° varmluft 3-4 timer. Smuldr bladene og put dem i en
lufttæt beholder.
SØD SERVERING
Søde bakker med fint paisley-mønster. Perfekt når du f.eks. skal servere i haven. Bakken koster 149 kr. og kan købes i Familie Journal Shoppen (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Krydderurtesalt, citrussalt og chilisalt
Roastbeef med citrusdressing
Pandefisk med gremolatasauce og ragout af nye kartofler
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)