Kyllingesalat med karse og saltmandler
(4 pers.)
½ kylling på ca. 750 g
1 tsk. salt
Kværnet peber
50 g mandler
1 tsk. olie
Lidt paprika (gerne røget)
½ tsk. fint salt
Ca. 250 g bladselleri (3-4 store stilke)
1 bk. karse
1 appelsin
TIP
Halve herregårdskyllinger findes bl.a. i Brugsen parteret i en alubakke og lige klar til ovnen.
Sauce
75 g mayonnaise
1 dl ymer
Saft af ½ appelsin
Salt og peber
Gnid kyllingen med salt og peber. Læg den i en lille bradepande, hvis den ikke følger med, og steg den mør i ovnen på ca. 1 time ved 200°. Afkøl kyllingen, pil kødet fra skind og ben og skær det i strimler eller tern. Smut mandlerne og flæk dem. Bland dem med olie og salt og rist dem gyldne på en pande eller i mikroovn ved fuld effekt. Giv dem et tyndt drys paprika. Skræl bladsellerien og skær den i tynde strimler. Pil appelsinen og skær kødet i tern.
Sauce
Rør mayonnaise, ymer og appelsinsaft sammen og smag til med salt og peber.
Bland kyllingekød, halvdelen af mandlerne, bladselleri og godt halvdelen af karsen i en skål. Hæld saucen over og pynt med resten af mandlerne og brøndkarsen.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Prøv også...
Kyllingesalat med krydrede figner
Kyllingesalat med grønne asparges
Kyllinge-rejesalat med kokosdressing