Opskrifter

Lækker og nem lakse-tatar med cremet dressing

Onsdag, 27. november 2013Opdateret 31. martsaf Helle Brønnum Carlsen
Er du vil med både tatar og laks? Så er denne opskrift på en nem og lækker lakse-tatar måske lige noget for dig! Husk, at laksen skal være frossen før brug.
10 min
6 personer
Lakse-tatar
350 g fersk laks (frossen)
Citronsaft
Olivenolie
1 tsk. salt
½ bdt. dild
1 forårsløg
1 hjertesalat
5 blade frisésalat
2 avocadoer
1 agurk
½ bakke karse
Dressing
2 spsk. mayonnaise
3 spsk. cremefraiche
2 tsk. dijonnaise
½ usprøjtet citron
1-2 spsk. olivenolie
Salt og peber
Pynt
Karse
Tilbehør
Flutes

Fremgangsmåde

  1. Skær laksen i små tern og marinér dem i lidt citronsaft, olivenolie og 1 tsk. salt.
  2. Pluk dilden i små buketter, rens forårsløget og skær det i ringe, skyl og pluk de to slags salater og læg dem til afdrypning.
  3. Pil avocadoerne og skær dem i både eller tern og vend dem straks med fisken, så de ikke bruner.
  4. Skræl agurken og skrab midterkernerne ud.
  5. Skær agurken i små halvmåner. Vend dem i fisken sammen med dilden.
  6. Læg salaterne som bund på et fad og anret fiskesalaten ovenpå.
  7. Pynt med løgringene.
  8. Riv og pres citronen.
  9. Pisk dressingen sammen og pynt med den i striber over salaten og top med karse.