Opskrifter

Lammesouvlaki på fladbrød

Lørdag, 30. maj 2009af Redaktion
Let og lækker ret med lam

(6 pers.)

3 lammeculotter
Saft af 2 citroner
Salt og peber
2 kviste timian
3 dl tyk yoghurt
2 røde chilier uden kerner
1 lille bdt. hakket koriander
2 fed fintrevet hvidløg
1 tsk. kanel
½ tsk. gurkemeje
½ tsk. kardemomme

Brød
500 g hvedemel
1 tsk. salt, 1 tsk. sukker
25 g gær
1½ dl kærnemælk
1 dl vand, 50 g smeltet smør
2 spsk. sesamfrø


Tilbehør
Tzatziki, humus, sylte¬¬de peberfrugter, agurker m.m.

Gnid lam med citron, salt, peber og timian. Kom yoghurt, chili, frisk koriander og alle krydderierne i en foodprocessor og kør til en jævn masse. Læg kødet i denne og gnid det godt ind. Bland alt det tørre til brødet i en skål. Rør det våde sammen (lun evt. vandet og rør gæren ud heri). Kør det hele sammen med røremaskine og juster med mere vand eller mel. Lad det hæve i 1 time. Tænd for grillen. Del dejen i 12 boller og lad dem hvile i 15 min. Rul dem meget tyndt ud i aflang dråbefacon, tril dem i sesam og læg dem på en bageplade og grill dem i 2-3 min. på hver side. Steg lammeculotterne på grill i ca. 20 min., til de er rosa. Hvis de steges på ovnens grill, så sæt den på grill og varmluft og vend culotterne et par gange. Skær dem i skiver, som lægges på brødet sammen med tzatziki, humus, og hvad man nu synes.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Mere med lam...
Lammeculotte med bladselleri i ostedressing
Græske lammekoteletter