Lun jordskoksalat
(4 pers.)
600 g jordskokker
Citronsaft
50 g valnødder
1 granatæble
2 spsk. olivenolie
Rigeligt hakket persille
Salt, peber
Skræl jordskokkerne og del de største. Læg dem straks i vand med citronsaft.
Rist valnødderne på en tør pande ved jævn varme eller i mikroovn og bræk dem i mindre stykker. Tril granatæblet hårdt mod bordet, så hinderne løsner sig. Skær det over på tværs, skrab kernerne ud med en teske og fjern de små, hvide hindestumper, som er bitre. Hertil kan forberedes.
TIP
Kernerne fra granatæbler kan holde sig flere dage tildækket i køleskab, de smager også dejligt på morgen-ymeren.
Hæld vandet fra jordskokkerne og læg dem i et ovnfast fad. Kom olivenolie over og rist dem i ovnen ved 225°, til de er møre, regn med 20-25 min. Vend rundt i dem et par gange undervejs. Bland jordskokkerne med persille, salt og peber. Hæld dem i en skål eller på et fad og drys nødder og granatæblekerner over.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Rygeostsalat med jordskokker og æbler
Jordskoksalat med pærer, valnødder og granatæble
Jordskokaioli
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)