Lun salat med flere slags muslinger
(4 pers. som let hovedret)
1 rød chili
3 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
300 g rensede, afskallede blåmuslinger
200 g hjertemuslinger i skal (evt. frost el. fra glas)
300 g store, grønne muslinger i halv skal (New Zealand - kan købes i næsten alle supermarkeder)
2 forårsløg
1 lille rødløg
1 lille ny selleriknold
3 stilke blegselleri
1 stort bdt. bredbladet persille
Dressing
½ dl citronsaft
½ dl olivenolie
1 spsk. hakkede kapers
Salt og peber
Tilbehør
Tykke skiver landbrød ristet og penslet med hvidløg og olivenolie
SKØNNE SKALDYR
Skaldyr er en skattet spise og med rette. De smager himmelsk, og selv om vi har rigtig mange skønne skaldyr i havene omkring os, er det muligt at købe høj kvalitet af frosne skaldyr.
Selv om de helt friske naturligvis er de bedste. Fra den anden side af jorden, New Zealand, kommer den store Greenlip Mussel (grønlæbet musling), der har en størrelse, der gør den relativt velegnet til frysning. Den forhandles i mange helt almindelige supermarkeder
Hak chilien fint. Pil og hak hvidløg fint. Kom olie i en gryde og sauter chili og hvidløg i 1 min. Kom så muslingerne ved og evt. en anelse vand, hvis det truer med at brænde på. Snit og hak forårsløg i ringe og rødløg i tynde både, skær selleriknolden i tændstikker og blegsellerien i skrå, slanke stykker. Vend de to slags selleri i gryden, så de lige får 20 sek. varme, men sluk så. Skyl og pluk persillen og vend den i muslingerne som grønne blade. Anret på varme tallerkner og server med hvidløgsgrillet brød til og en fyldig hvidvin.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Mere godt fra havet...
Rejefrikadeller i salat
Grillede grønlandske rejer med citron og hvidløg
Krabbemousse