Grillede grønlandske rejer med citron og hvidløg
(4 pers.)
1 kg store grønlandske rejer med skaller på
1½ citron, usprøjtet
2 store forårsløg
2 fed hvidløg
1 bdt. basilikum
1 tyrkisk, mild rød chili
3 spsk. olivenolie
Skyl citronen og skær den i meget små stykker med skal på. Hak forårsløg, hvidløg, basilikum og chili, drys med salt og peber og rør til en grødmasse med olie. Vend rejerne heri med skal på og stil på køl i 3-4 timer. Steg rejerne med dressing på en grillplade eller en stor, meget varm pande. Vend rundt i dem og steg i alt ca. 10 min. Server straks med flute, mayonnaise, citronbåde og kold hvidvin.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Mere godt fra havet...
Rejefrikadeller i salat
Lun salat med flere slags muslinger
Forelskede hummerhaler