1 kg pærekvæder
Revet skal af ½ usprøjtet citron
700 g sukker
Skræl kvæderne, fjern kernehusene og skær frugten i små stykker. Hæld dem i en gryde med citronskal og vand, så det lige dækker. Kog kvæderne møre under låg på 1-2 timer. Tag gryden fra varmen, drys sukkeret over og lad det stå kølig til næste dag. Kog frugten op og kog ind uden låg, til konsistensen er marmeladeagtig. Rør jævnligt, så frugten ikke sætter sig på grydebunden. Tjek konsistensen ved at lægge en klat marmelade på en tallerken og trække en finger igennem. Løber marmeladen ikke sammen, er den færdig. Hæld marmeladen på skoldede glas og lad den køle af, inden der sættes låg på.
TIP
Jeg blev lidt utålmodig, da marmeladen skulle koge jævn på andendagen og gav den en tur med blenderstav. Det fremskyndede processen.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Michels pærechutney
Bagt græskarcreme
Æblechutney