(6 pers.)
2½ dl fløde
2½ dl mælk
100 g fintrevet Grana Padano (klods fra Netto)
3-4 æggeblommer (gem hviderne)
Lidt cayennepeber
Salt
8 ansjosfileter
6 skiver meget tyndt skåret landbrød
Lidt smør
Rør fløde, mælk, næsten al osten og cayennepeber samt et nip salt sammen. Lad osten smelte, tag af varmen og afkøl. Tilsæt æggeblomme, hæld cremen i smurte små ramekiner (ovnfaste forme) og bag i vandbad ved 150° i 20 min. Mos ansjoser med smør, rist brødet og rør ansjossmørret ud derpå. Drys de sidste rester ost på cremen og giv den 3 min. under grill.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Lav den som forret sammen med...
Italienske kødboller i tomatcourgette med grøn salat og
Annemaries pandekager med røde bær