Italienske kødboller i tomatcourgette med grøn salat
(6 pers.)
600 g hakket oksekød
1 æggehvide
1 finthakket skalotteløg
2 fed finthakket hvidløg
Salt og peber
Lidt rasp
Lidt danskvand
600 g modne tomater
2-3 grønne courgetter
5 stilke merian
1 håndfuld sultanas (lyse
rosiner)
1 sommersalathoved
300 g sommerspinat
Dressing af:
Citronsaft
Mayonnaise
Dijonsennep
Salt og peber
Olivenolie
Rør en fars af hakket kød, æggehvide, hakkede løg og hvidløg, salt, peber, lidt vand og rasp. Dryp olie over og steg dem i ovnen ved 200° i 15-20 min. Snit tomat og courgetter i små tern, rist dem godt i lidt olivenolie, drys med salt og peber og tilsæt sultanas. Ved servering drysses med merian. Salat og spinat skylles og plukkes og vendes i den sammenpiskede dressing.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Lav denne ret sammen med...
Ostecreme med ansjostoast til forret
Annemaries pandekager med røde bær til dessert
Prøv også...
Sennepsgratineret nakkefilet med to salater