Pissaladiere
(4-6 pers.)
1 pk. færdig frossen mørdej el. butterdej
1 dl olivenpure (købes færdig)
5 kviste timian
1 glas ansjosfileter i olie
1 glas små sorte oliven
Lidt æg til pensling
Løgfyld
½ dl olivenolie
1 kg løg, pillede og i tynde skiver (evt. halve)
1 spsk. hakkede soltørrede tomater
2 tsk. sukker
2 tsk. rødvinseddike
Begynd med løgfyldet: Steg ved lav varme løgene i flere omgange i olien og kog til sidst det hele sammen med sukker, eddike og tomater. Det skal blive nærmest relishagtigt. Rul dejen ud til et rektangel på 26 x 36 cm og fold kant op. Kom olivenpure på bunden, fyld op med løgmassen og drys med timianbladene, salt og peber. Læg harlekinmønster med ansjoser og en oliven i hver rude. Bag ved 200° i 20 min. Skru lidt ned og bag videre i 10 min. mere. Afkøles og kan transporteres på fladt skærebræt.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Gode retter til skovturen...
Nem pate med pistacienødder
Kyllingesalat med krydrede figner
Minihotdogs
Verdens bedste picnicsandwich
Pizzahorn