Nem pate med pistacienødder
(8-10 pers.)
30 skiver papirtynd bacon el. pancetta (italiensk bacon)
800 g hakket svinekød
800 g hakket kalkun el. kylling
3 fed hvidløg
2 spsk. hakket frisk timian
1 dl cognac
3 æg
1½ dl usaltede pistacier uden skal
2 spsk. hakket bred persille
75 g tørrede tranebær
Salt og peber
Smør en 1 liters brødform. For formen med bacon eller pancetta. Rør resten af ingredienserne til en fars, der krydres med salt og peber. Fyld i brød form og læg pres på. Luk med bacon og så med bagepapir. Kom i vandbad til halvt op ad siderne og bag i ovnen i 112 time ved 180°. Lad den afkøle og server med agurkesalat (klik her for opskrift).
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Gode ideer til skovturen...
Pissaladiere
Kyllingesalat med krydrede figner
Pizzahorn
Pølseruller med salvie
Bag et lækkert brød...
Groft surbrød
Langtidshævede flutes