Opskrifter

Rissalat med rosenkål, bacon og nødder

Mandag, 1. marts 2010af Redaktion
Fyldig salat til frokost eller som tilbehør til kød

(4 pers. i glasskål)

2 dl røde ris
400 g rosenkål
75 g bacon i små tern
75 g hasselnødder
100 g fine ærter
3 forårsløg

Dressing
2 spsk. hvidvinseddike
3 spsk. hasselnøddeolie
Salt og peber


Kog risen efter anvisning på pakken. Rør dressingen sammen, og når risen er kogt, vendes den straks i dressingen, hvorved den samler den gode smag i risene. Snit den rensede kål meget fint. Rist bacon på panden, til det er sprødt. Hæld fedtet fra. Vend bacon, kål, grofthakkede nødder og ærter i risene. Snit forårsløg i ringe og kom det meste i salaten og drys med resten.
God som selvstændig ret - f.eks. frokost eller let aftensmad eller som tilbehør til vildt.

TIP

Røde ris kan købes i bl.a. Irma og er vældig gode i fyldige salater. Tippet med alle slags ris og linser, der skal i salaten, er, at man vender dem lune i dressingen, så optager de meget mere af smagen.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Flere lækre salater...
Spidskåls-æblesalat
Louises favoritsalat (fyldig)
Grapefrugtsalat med honning (forret)
Rødbedesalt med perlespelt og peberrod