Rød pesto med gedeost & Rucola med artiskok
(12 pers.)
RØD PESTO MED GEDEOST (th. i billedet)
½ mellemstor flute
½ tsk. chipotle chili el. anden chili - ikke for stærk
1 dl vand
10 soltørrede tomater
1 fed hvidløg
Friskkværnet peber
1 dl olivenolie
200 g frisk gedeost
12 sorte oliven til pynt
Udblød chili (hvis den er tørret) i vand sammen med med tomaterne i 2 timer. Blend tomater med chili, hvidløg og olie og smag til. Rist brødskiverne og smag til. Smør den tilsmagte pesto på brødet og top op med ost. Alt kan forbereres et par timer før, men det er bedst at smøre brødet lige før servering. Pyntes med sorte oliven.
RUCULA OG ARTISKOK (tv. i billedet)
½ mellemstor flute
2-3 marinerede artiskokker
1 fed hvidløg
Saft af ½ citron
½ dl olivenolie
Salt og peber
25 g skyllet rucola
Skær flutes i skiver og blend resten undtagen rucola. Smag til og smør på brødet. Top op med rucola. Kan delvis klargøres i god tid.
Madopskrifter: Helle Brønnum Carlsen
Flere ideer til små festlige finger-/pindemadder...
Henriks salatbåde med pesto
Pølseruller med salvie
Vagtelæg med rejefyld