Ingredienser til salatbåde med thaikylling
(12 pers.)
2 fed hvidløg
1 rød chili
500 g kyllingefilét
2 hjertesalathoveder
1-2 spsk. jordnøddeolie
3 spsk. soja
2 tsk. fiskesovs
2 spsk. sød chilisovs (thai eller vietnamesisk)
Saften af 2-3 citroner
Salt og peber
1 bdt. thai basilikum
1 bdt. koriander (eller mynte)
Fremgangsmåde til salatbåde med thaikylling
Pil og hak hvidløg. Udkern chili og hak den. Skær kyllingekødet i små stykker. Rens salatbladene og stil dem klar på en bakke. Steg hvidløg og chili i olien, kom kyllingen på og steg i 2 min. Rør soja, fiskesovs, chilisovs og citronsaft sammen med lidt salt og peber. Kom det over kødet og lad det lige dampe af i 2 min. Køl evt. retten ned her og fortsæt lige før servering. Rør hakkede krydderurter i, mens retten stadig er på blusset, men sluk så straks. Anret i salatbladene og servér.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Nem laksepaté
Svamperagout med polenta
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)