Solbær med appelsin
2 saftige appelsiner
500 g solbær
300 g sukker
½ dl vand
Ca. 1 tsk. kardemomme
Evt. creme de cassis el. solbærlikør
TIP
*Med creme de cassis eller solbærlikør bliver marmeladen dessertagtig og perfekt til pandekager og vafler.
*Når solbærrene kun er næsten modne, indeholder de så meget pektin, at marmeladen får en fin konsistens. Mere modne solbær skal have lidt pektin (Marmelit).
Skær skallen af appelsinerne helt ind til det gule og skær appelsinerne i små stykker. Bland solbær, appelsiner med saften fra brættet og sukker i en gryde og bring det langsomt i kog under låg. Tag låget af og kog frugten ½ time ved svag varme. Skum marmeladen og smag til med kardemomme og creme de cassis. Hæld marmeladen på skoldede glas.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Prøv mere marmelade...
Æble-jordbær marmelade
Nem appelsinmarmelade
Pæresyltetøj med citron og rosmarin