Opskrifter
Syltede julenødder
Lørdag, 6. december 2014af Kristina Marckmann, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Du kan selv sylte julenødder af hasselnødder med vanilje, kanel, appelsiner og cognac
Opskrift på syltede julenødder
300 g hasselnødder
200 g sukker
1 stang vanilje
1 stang kanel
2 dl appelsiner
1 dl cognac
Sådan gør du
Rist nødderne ved 200° i 8 min. og gnid den brune skal af med et rent viskestykke. Smelt sukkeret og lad det blive let gyldent. Flæk vaniljestangen, tilsæt den sammen med kanel og appelsinsaft til sukkeret og lad det koge op, til karamellen er opløst.
Tilsæt cognac og nødder og lad det koge med i 5 til 10 sekunder. Hæld nødder og sirup på skoldede glas og servér det til en god stærk ost.
Skønne småkager