Tomatketchup
Ingredienser til tomatketchup
500 g godt modne tomater
1 mellemstort løg
½ rød peber
½-1 rød chili
2 spsk. olie
1 banan
1 dl æblecidereddike
Ca. 125 g sukker
½-1 tsk. salt
1 tsk. paprika
Groftkværnet peber
Fremgangsmåde til tomatketchup
Fjern tomaternes lille, grønne stilkfæste og skær tomaterne i grove stykker. Pil og hak løget. Rens peberfrugt og chili og skær dem i lidt mindre stykker. Svits grønsagerne i en gryde i olien 5-6 min. ved jævn varme. Tilsæt bananen skåret i mindre stykker, eddike og sukker. Lad det simre mørt under låg på 20-30 min. Blend massen i en foodprocessor eller med en stavblender. Smag ketchuppen til med salt, paprika og peber. Tilsæt evt. konserveringsmiddel og hæld ketchuppen i skoldede flasker. Opbevar dem køligt.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Lav dine egne hotdogs
Hotdog ketchup og sennep
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)