Tunfrikadeller med frisk tomatsovs
Ingredienser til tunfrikadeller med frisk tomatsovs
(4 pers.)
1 skive daggammelt brød
1½ dl mælk
4 kviste bredbladet persille
2 kviste oregano
2 dåser tun i olie
1 spsk. friskrevet, usprøjtet citronskal
2 spsk. friskrevet parmesanost
1 æg
Salt og peber
500 g friske små tomater
1 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
2 spsk. rosiner
1 spsk. pinjekerner
2 kviste bredbladet persille
Evt lidt chiliflager
1 nip sukker
Fremgangsmåde til tunfrikadeller med tomatsovs
Udblød brødet uden skorpe i mælken. Pil bladene af persille og oregano og hak fint. Rør tun, brød, krydderurter, citronskal, ost og æg sammen og smag til med salt og peber. Form farsen til små frikadeller og steg dem i ovnen ved 200º i ca. 15 min.Skyl tomaterne og steg dem i olivenolie på pande. Inden væden trænger for meget ud, pilles og hakkes hvidløg, og det steger med.
Tilsæt rosiner og pinjekerner, og når det bliver mere fugtigt også persille, salt, peber, chili og sukker.
Server tunfrikadellerne i sovsen som en forret eller let hovedret.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Krebinetter med spidskålssalat
Kyllingefrikadeller
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)