Æltefrit grydebrød med sprød skorpe
15 g gær
3¼ dl vand
400 g hvedemel (gerne stenmalet)
1½ tsk. salt
Smuldr gæren og rør den ud i vandet. Tilsæt mel og salt og bland det uden at ælte, til alt melet er vådt. Læg film over skålen og lad dejen hæve på køkkenbordet mindst 12 timer, gerne 18.
Hæld dejen ud på et melet bord og fold den over et par gange, først på langs og så på tværs. Læg dejen i en olieret skål og lad den hæve yderligere 2 timer. Varm en gryde, gerne støbejern, op i ovnen ved 250° i ca. 30 min. Tag den varme gryde ud og lad dejen glide ned i gryden. Sæt gryden i ovnen med låg på og bag brødet 30 min. Tag låget af og sænk temperaturen til 225°. Bag yderligere 15 min. Tag gryden ud af ovnen og vip brødet over på en rist. Lad det afkøle mindst 2 timer.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Klik her og find masser af opskrifter i det store brød-galleri...
FLOT BRØDFORM
Fantastisk rugbrødsform af porcelæn i flot cremefarvet nuance.
Lige nu er formen på udsalg og kan købes for 89,50 kr. i Familie Journals shop... (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Kartoffellandbrød
Familiebrød
Speltknækbrød
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)