Opskrifter
Speltknækbrød lavet på gær med solsikkekerner og hørfrø
Tirsdag, 13. september 2011Opdateret 18. martsaf Anne Skovgaard-Petersen
Her får du opskriften på lækre speltknækbrød, der drysses med solsikkekerner og hørfrø. Du får ca. 30 knækbrød ud af opskriften.

10 min
30 stk
Speltknækbrød
25 g gær
5 dl håndvarmt vand
2 tsk. salt
125 g hvedemel
475 g groft speltmel
Drys
Solsikkekerner
Hørfrø
Flagesalt
Fremgangsmåde
- Smuldr gæren og rør den ud i vandet.
- Tilsæt salt, hvedemel og spelt og ælt det sammen til en smidig dej.
- Lad dejen hæve lunt og tildækket ca. 1 time.
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del den i 30 stykker.
- Rul den tyndt med en kagerulle.
- Drys med solsikkekerner og hørfrø og kør kagerullen over, så kernerne hænger fast.
- Prik brødene med en gaffel og drys salt på.
- Bag dem på midterrillen ved 275° ca. 5 min.
- Læg brødene på en bagerist, til de er helt kolde.
- Opbevar dem tørt og lufttæt.

Hjemmebag
Speltbrød med solsikkekerner

Hjemmebag
Hjemmelavede lækkerier: Knækbrød og marmelade