Opskrifter

Brydeboller med tørret frugt

Lørdag, 23. juni 2018af All Over Press.
Disse lækre brydeboller indeholder både valnødder, tørrede abrikoser og tranebær. Perfekte til eftermiddagskaffen med et godt lag smør på!

Ingredienser til brydeboller med tørret frugt:

15 g gær
1 spsk. salt
1 spsk. akaciehonning
3 dl koldt vand
4 spsk. græsk yoghurt
12 tørrede abrikoser
50 g valnøddekerner
30 g soltørrede tranebær
200 g fuldkornshvedemel, gerne italiensk
200 g hvedemel

Prøv også: Brydeboller med müsli

Pensling og drys:
1 æg
2 spsk. græskarkerner
1 spsk. birkes
2 spsk. havregryn

Se også: Tebirkes bagt med gær

Fremgangsmåde:

Opløs gæren i vandet.
Tilsæt yoghurt, salt og honning.
Skær abrikoserne i mindre stykker, hak valnødderne groft. *
Rør abrikoser, valnødder og tranebær i gærblandingen.
Tilsæt fuldkornsmel og hvedemel og rør dejen godt sammen.
Dryp en stor, ren skål med olie og hæld dejen over i skålen.
Lad den hæve tildækket i køleskabet eller et andet køligt sted i mindst 8 timer og gerne natten over.
Beklæd en lille bradepande på 20 x 30 cm med bagepapir.
Form boller af dejen med 2 spiseskeer og sæt dem så tæt i bradepanden, at de næsten rører hinanden.
Pensl bollerne med æg, drys med birkes, græskarkerner og havregryn.
Bag bollerne ved 200° i ca. 30 min. Lad bollerne køle af på en bagerist.

Prøv også: Opskrift på moster Ingrids smørkrans